Stian Bromark

Tekstene er tidligere publisert i aviser og magasiner.

Send en epost Site Feed
Mitt foto
Navn:

Stian Bromark er journalist, bokanmelder og forfatter.

Eller prøv heller å klikke her for mer info...

1. okt. 2009

Anmeldelse av Harald Stanghelle i Aftenposten om Evensmo-biografien

Ikke på nett, men her et lite utdrag:

"La det være sagt med det samme: Det er en strålende biografi Stien Bromark og Halvor Fitness Tretvoll har skrevet. En biografi over et like helt som sammensatt menneske. For Sigurd Evensmo var arbeidersønnen som karret seg inn i arbeiderbevegelsens innerste sirkler. Han var krigsofferet som aldri ble kvitt skyldfølelsen over selv å ha overlevet. Og han var den kompromissløse politiske idealisten som tok like avgjørende som grundig feil.
Inn i din tid og Ut i kulda var Evensmos egne memoartitler. De står seg også for ettertiden. Samtidig minner de oss om at tidene skifter. Med usvikelig sikkerhet skifter samfunnstemperaturen - og det politiske bildet med den. Og for Evensmo var selve Krigen og så den kalde krigen den akse alt dreiet seg om.

Vi har godt av å lese om dette. Ikke minst fordi denne tidsånden ligger der som en aktiv resonansbunn for vår egen tid. Og de to forfatterne makter å ta oss inn i en tid som er nærmere enn vi liker å tro.
[.............]

For slik fremstår Sigurd Evensmo. I all sin kraft, og som et dramatisk tidsvitne. Og alle som er ekte opptatt av vår egen tid bør lese om den tid som var. I Stian Bromark og Halvor Finess Tretvolls Evensmo-biografi fortelles den med veltalenhet, innsikt og kjærlighet. Det er en prestasjon!"

"Det er vanskelig å forstå seg rett på mennesker, hvem som er gal og hvem som er klok. Gud hjelpe oss alle for å bli gjennomskuet", Knut Hamsun